Kunststof roosters in jachthavens

Kunststof rooster bieden een goede en rendabele oplossing voor vele recreatieve toepassingen. Glasvezel versterkte kunststof biedt superieure sterkte en duurzaamheid in vochtige en waterrijke (corrosieve) omgevingen in vergelijking met traditionele metalen rooster. Vandaar dat dit type kunststof rooster tegenwoordig veel wordt gebruikt in jachthavens.

Alle voordelen van kunststof roosters

Flexxcon levert diverse typen kunststof roosters aan jachthavens voor gebruik in o.a. aanlegsteigers, loopbruggen, steigers, vingerpieren en afmeervoorzieningen. Kunststof roosters zijn sterk en veilig (zeer goede anti-slip eigenschappen), weerbestendig en hebben een lange levensduur. Daarnaast zijn kunststof roosters eenvoudig, flexibel en snel te bewerken en monteren.

Kunststof roest en rot niet

Hout, staal en RVS zijn traditioneel veelgebruikte materialen in jachthavens. Bij gebruik van deze materialen zijn roest en rot op den duur onvermijdelijk, wat weer kan leiden tot gevaarlijke situaties. Veelvuldig en duur onderhoud van de jachthaven is dan noodzakelijk.

Gebruik van kunststof roosters in jachthavens voor o.a. aanlegsteigers, vingerpieren en loopbruggen heeft vele voordelen. Kunststof roosters zijn:

  • veilig (antislip oppervlak)
  • corrosie bestendig (kunststof roest en rot niet)
  • onderhoudsarm
  • hebben een lange levensduur
  • licht in gewicht
  • eenvoudig te verwerken
  • eenvoudig te monteren

Gebruik van kunststof is voor veel toepassingen een hoogwaardig alternatief. Ook in de recreatiesector zijn de vele voordelen van kunststof goed te gebruiken.

Bel Flexxcon: 033 455 66 96 voor meer informatie over, of bestellen van kunststof roosters, kunststof trappen en kunststof loopbruggen t.b.v. aanlegsteigers en jachthavens.