Kunststof roosters offshore

FlexxCon is toonaangevende leverancier van glasvezelversterkte kunststof roosters voor de offshore, olie- en gasindustrie en energie sector.

De voordelen van kunststof roosters voor de offshore industrie

Gebruik van kunststof roosters heeft met name in de offshore industrie veel voordelen ten opzichte van traditioneel veelgebruikte stalen roosters. Kunststof roosters hebben een hoge sterkte en corrosiebestendigheid, zijn licht van gewicht, hebben een lange levensduur en zijn veilig in gebruik: stroef en uitstekende anti-slip eigenschappen.

Brandveiligheid kunststof roosters

In verband met specifieke eisen brandveiligheid in de offshore sector, wordt regelmatig het pultrusie rooster (pultruded grating) toegepast in offshore en de olie en gasindustrie. Meer informatie over het pultrusie rooster.

Kunststof roosters kunnen worden toegepast in o.a. looppaden, loopbruggen, trappen, luikconstructies en toegangs- en onderhoudsbordessen en goten. FlexxCon levert kunststof (zwaarlast) roosters voor zeer uiteenlopen toepassingen in de offshore. FlexxCon is naast leverancier van kunststof roosters ook specialist in kunststof maatwerk constructies en oplossingen voor de offshore.
Onze afdeling engineering ontwerpt kunststof maatwerk oplossingen voor een grote verscheidenheid aan offshore en maritieme toepassingen.

Waarom kunststof roosters gebruiken in de offshore?

  • chemische resistentie: kunststof roosters zijn goed bestand tegen bijtende stoffen en zuren
  • lichter dan staal: GVK roosters zijn een derde tot de helft van het gewicht van stalen roosters
  • slagvast: kunststof roosters beschikken over betere schokbestendigheid dan stalen roosters
  • stroefheid en antislip eigenschappen: door het concave meniscus oppervlak zijn kunststof roosters zeer stroef en beschikken over zeer positieve anti-slip kenmerken
  • onderhoudsvriendelijk: kunststof roest en rot niet: weinig onderhoud
  • optioneel te voorzien van antistatische toplaag
  • elektrisch en thermisch niet-geleidend
  • eenvoudig te verwerken en monteren

Kunststof roosters met antistatische toplaag

Kunststof roosters kunnen worden voorzien van een antistatische toplaag (optioneel) om de vorming van statische electriciteit te voorkomen.

FlexxCon GRP offshore grating

In de offshore sector en maritieme industrie zijn de omstandigheden vaak extreem. Agressieve, corrosieve en vochtige, waterrijke omgevingen stellen hoge eisen aan de gebruikte materialen. Roest en rot, vochtinwerkingen en werking van materialen zijn voorkomende problemen. Glavezelversterkte kunststof roosters worden daarom in toenemende mate toegepast in de offshore, olie- en gasindustrie, scheepvaart en maritieme sector. De voordelen zijn legio, met name de hoge sterkte, corrosiebestendigheid en de lange levensduur van kunststof roosters.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Bel FlexxCon: 033 455 66 96